Curs sobre l’Impost sobre el Valor Afegit

Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Curs sobre l’Impost sobre el Valor Afegit

12 gener, 2016 @ 6:00 pm - 9:00 pm

Programa

MÒDUL DE MÀSTER D’ESPECIALITZACIÓ TRIBUTÀRIA

 

DATES: 12, 19 i 26 de gener; 2, 10, 16 i 23 de febrer; 1, 8, 15 i 29 de març; 5 i 12 d’abril de 2016.

HORARI: de 18.00 a 21.00 h.

PREU DE COL·LEGIATS: 690 €

PREU DE NO COL·LEGIATS: 770 €

PROFESSOR:

Sr. José María Tocornal, cap d’Unitat en la Dependència d’Inspecció de l’AEAT de Girona.

OBJECTIUS:

L’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) constitueix la base del sistema impositiu espanyol d’imposició indirecta. Consisteix en un Impost general sobre el consum que recau, en principi, sobre tots els béns i serveis utilitzats a Espanya, qualsevol que sigui el seu origen, nacional o estranger i que està harmonitzat en el si de la Unió Europea.

 

En procedir a l’anàlisi i estudi de la tributació de les operacions per l’IVA poden posar-se de manifest dubtes interpretatius que sorgeixen sobre l’aplicació de l’Impost, inseguretat que, en part, pot venir generada per l’evolució en els criteris de la doctrina tant administrativa com la jurídica, que resulten dels diferents matisos observats a través de:
– canvis de criteris reflectits en diferents consultes de la Direcció General de Tributs;
– discrepàncies observades en diferents sentències de Tribunals;
– i de determinats criteris que es desprenen de la doctrina comunitària en relació a l’IVA, tot això no concordant amb el contingut de la nostra Llei.

El curs té com a objectiu aprofundir en el coneixement del tribut, així com en la seva aplicació en operacions empresarials o professionals, a través de l’estudi de la normativa interior i comunitària que regula la matèria, l’anàlisi de la jurisprudència interior i comunitària, així com mitjançant la resolució de múltiples supòsits pràctics que permeten completar l’estudi i comprensió de l’IVA.

El coneixement correcte de la norma i una planificació adequada a l’efecte d’imposició indirecta pot suposar un avantatge competitiu important o, simplement, evitar riscos i sancions tributàries que poden arribar a ser significatives.

Va dirigit a persones que presten els seus serveis en despatxos d’assessorament, o en els departaments administratius o de comptabilitat en empreses.

PROGRAMA:

1.- Àmbit territorial. Definició d’exportacions, importacions, lliuraments i adquisicions intracomunitàries.
2.- Conceptes bàsics. Fet imposable. Concepte d’empresari o professional en l’IVA. Concepte de lliurament de béns i de prestacions de serveis.
3.- Operacions no subjectes. Exempcions.
4.- Autoconsums. Sectors diferenciats.
5.- Esquema de les operacions immobiliàries. Relacions de l’IVA amb l’ITP. Lliuraments de terrenys i d’edificacions. Arrendaments. Exempcions. Renúncia a l’exempció, tipus impositius.
6.- Meritació de l’Impost. Règim especial del criteri de caixa.
7.- Subjecte passiu. Suposats d’Inversió el subjecte passiu.
8.- Operacions intracomunitàries. Lloc de realització del fet imposable: subjecció a l’IVA en lliuraments de béns i prestacions de serveis. Regla de la inversió del subjecte passiu.
9.- Adquisicions intracomunitàries: concepte, requisits, obligacions formals comptables i registra’ls; tributació d’aquestes operacions. Operacions triangulars. Transferències de béns.
10.- Base Imposable. Modificació, rectificació: requisits, terminis, forma.
11.- Tipus de gravamen.
12.- Deduccions de quotes d’IVA. suportat. Requisits. Límits i restriccions. Deduccions prèvies a l’inici d’activitats. Deduccions en sectors diferenciats.
13.- Regla de prorrata: funcionament. Prorrata general i prorrata especial.
14.- Béns d’inversió: concepte. Regularització de béns d’inversió. Tributació en el lliurament de béns d’inversió que estan en procés de regularització.
15.- Estudi dels règims especials. Especial esment als règims especials d’agricultura, simplificat (mòduls), recàrrec d’equivalència, béns usats,… Forma de tributació, obligacions formals.
16.- Gestió de l’Impost i obligacions formals, comptables i registra’ls. Facturació.

Detalls

Data:
12 gener, 2016
Hora:
6:00 pm - 9:00 pm
Esdeveniment Category:

Recinte

Col·legi Economistes Catalunya
Plaza Gala Placidia, 32
Barcelona, Barcelona 08006 España
+ Mapa de Google
Telèfon:
934161604

Organitzador

Fiscalistes CEC
Telèfon:
934161604
Correu electrònic:
comissiofiscal@coleconomistes.cat
Web:
www.fiscalistescec.cat